3D printen Eindhoven

3D printen Eindhoven, hoe is het ontstaan?

In het jaar 2000, is het driedimensionale printen ontstaan. Dit kwam voort uit een aantal projecten wat het MIT(Massachusetts Institute of Technology). Het driedimensionale printen is een uitbreiding van rapid prototyping, waarbij het er om gaat om in een snelle tijd een prototypemodel te maken. De eerste toepassingen werden gemaakt met een metaal als productiestof. Na die tijd is het 3d-printen erg snel gegaan. Over de gehele wereld is het bekend en het is een erg handig om te gebruiken. Niet alleen voor particulieren, maar zeker ook zakelijk. 3D printen Eindhoven is een plek waar u ook printshops kunt vinden die deze nieuwe 3d-printers aanbieden. Ook zijn er verschillende drukkerijen die dit doen en zijn er shops waar u zelf een 3d-printer kunt kopen.

3D printen Eindhoven, hoe werkt het?

3D printen Eindhoven maakt gebruik van een methode die veel gebruikt wordt bij 3d-printen. Er wordt een fijn poeder gebruikt, waarbij er telkens lagen van dit poeder met elkaar verbonden worden. Op die manier ontstaat er een vaste vorm die het poeder aanneemt. De bindingen die worden gemaakt worden gedefinieerd door een CAD-bestand. Dit is een computer-aided design. Eigenlijk een digitale bouwtekening die dus op de computer wordt gemaakt. Aan de hand van deze methode kan een model volledig met kleuren worden uitgeprint. Het leuke hieraan is, is dat u bijvoorbeeld bij 3D printen Eindhoven, zelf een ontwerp van oorbellen kunt maken en deze dus kunt laten uitprinten in de kleur die u voor ogen had! Niet alleen kunt u oorbellen maken, maar denk ook aan telefoonhoesjes, bestek, koffiemokken of honden- en kattenbakken.

3D printen Eindhoven, gewoon doen!

Waarom zou u kiezen voor 3D printen Eindhoven? Ten eerste is het ontzettend leuk om zelf eens een ontwerp te maken en te kijken wat daar uitkomt. Natuurlijk moet het wel praktisch zijn, zoals het maken van een lamp voor de kinderkamer bijvoorbeeld. U kunt geheel uw eigen smaak en kleur toevoegen bij 3D printen Eindhoven en u heeft daarom iets unieks! Zakelijk is het ook erg aantrekkelijk, u kunt bijvoorbeeld unieke dingen aanbieden voor uw klanten met uw eigen logo erop. 3D printen Eindhoven is echt een opkomende trend in Nederland, u wilt hier toch wel aan mee doen?!