3D printen Nederland

Vanaf dat 3D printen Nederland heeft bereikt, vinden ook in ons land grote veranderingen plaats op het gebied van productie. Door middel van 3D printen gaan we langzamerhand van grote fabriekshallen naar ontwerpen en produceren in eigen woonkamer. 3D printen Nederland maakt het voor ons mogelijk om de meest uiteenlopende dingen te produceren en eigen ideeën gemakkelijk op de wereld te zetten. De komst van 3D printers is een ware revolutie!

Uniek met 3D printen Nederland

In de 20e eeuw staat maatwerk hoog in het vaandel. Consumenten willen steeds meer inspraak en gaan niet zomaar meer akkoord met massaproductie. Men wil uniek zijn en 3D printen Nederland is daarvoor het middel bij uitstek. 3D printen Nederland maakt het mogelijk eigen ontwerpen uit te werken en producten naar eigen inzicht en smaak in het leven te roepen… door middel van een printer!

Effect van 3D printen Nederland

De komst van 3D printen Nederland heeft effect op verschillende gebieden:

  • Innovatie . De komst van 3D printen Nederland opent voor Nederlandse onderzoekers vele deuren. Bij het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve systemen is men onafhankelijk geworden. Met 3D printen Nederland is werkelijk elke vorm op de wereld te zetten, waardoor de zoektocht naar innovatie erg wordt gestimuleerd.
  • Design . Ontwerpers krijgen door middel van 3D printen Nederland enorme vrijheid. 3D printen Nederland gaat alle beperkingen van materiaal uit de weg. De mogelijkheden van 3D printen Nederland zijn fenomenaal en bevorderd de creatieve geest van de Nederlandse kunstenaar.
  • Auteursrechten . Internet heeft ervoor gezorgd dat de krampachtige houvast aan auteursrechten versoepeld moest worden. Het delen van informatie is tegenwoordig ontzettend gemakkelijk en daardoor moet men anders tegen auteursrechten aan gaan kijken. 3D printen Nederland heeft gezorgd voor een open-design idee op het internet waardoor informatie over 3D printen Nederland gemakkelijk verspreid kan worden.
  • Milieu . 3D printen Nederland brengt niet alleen innovatie binnen productie, maar ook binnen transport. Bestanden worden digitaal opgestuurd en ter plekke uitgeprint. Hierdoor wordt fysiek transport gereduceerd en dat is veel beter voor het milieu.

3DprintNL

Om kennis op het gebied van 3D printen Nederland te delen, wordt in Noord- Nederland het evenement 3DprintNL georganiseerd. In 2013 werd dit evenement voor het eerst gehouden en werden ideeën, technieken en nieuwe toepassingen op het gebied van 3D printen Nederland gepresenteerd. Meer weten over 3D printen Nederland? Bezoek van 3DprintNL 2014 en ervaar 3D printen Nederland met eigen ogen.