3D printshop

Wat is een 3D printshop?

Een 3D printshop is een winkel waar er 3d printers worden verkocht of waar u zelf bedacht ontwerpen kunt laten printen. Het handige aan een 3D printshop is dat u er gemakkelijk en snel zelf een printer kunt kopen of iets laat maken! 3d-printen is het printen van de toekomst, dus waar wacht u nog op? Niet helemaal zeker wat 3d-printen is? Een 3d-printer is een apparaat dat op basis van digitale tekeningen ofwel bouwtekeningen, driedimensionale objecten kan produceren. Denk bijvoorbeeld aan een schaakstuk of elk ander willekeurig object. De 3d-printer zorgt ervoor dat er laag op laag een object ontstaat aan de hand van de bouwtekening of computerbestand wat u invoert. Bij een 3D printshop kunt u dus prints laten maken of zelf een printer kopen. Zo kunt u aan de slag met printen van verschillende objecten.

Wat kan een 3D printshop u bieden?

Een 3D printshop kan u de gemakken bieden van het printen van uw uitgewerkte objecten. Zelf kunt u een digitale bouwtekening afgeven en deze laten printen. Ook zijn er 3D printshops waar u zelf een 3d-printer kunt kopen. Hiervoor moet u natuurlijk wel eerst goed weten hoe u deze 3d-printer gebruikt en waarvoor u het kunt gebruiken. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden die geprint kunnen worden in een 3D printshop:

  • Zelf ontworpen oorbellen
  • Zelf ontworpen telefoonhoesjes
  • Koffiemokken
  • Opbergdoosjes en bakjes
  • Lampen

Het leuke hier aan is dat u voor ongemakken die u dagelijks meemaakt, oplossingen kunt bedenken en deze ook kunt maken met een 3d-printer! Een 3D printshop is erg handig en biedt u de kans om uw eigen ontwerpen vorm te geven.

Waar vindt u een 3D printshop?

Er zijn veel verschillende 3D printshops te vinden in Nederland. Wilt u verder kijken dan dat? Over de hele wereld zijn er 3D printshops te vinden. De 3D printshop is een geweldige uitkomst voor mensen die hun eigen ontwerpen willen produceren, waar wacht u nog op?!